Vill du ta en aktiv del i att utveckla norra Sverige till en hållbar och konkurrenskraftig region? Med hållbar utveckling som ledstjärna stöttar Energikontor Norr företag och kommuner i deras strategiska energi- och klimatarbete. Mycket av vårt arbete genomförs i olika projekt och uppdrag där vi samverkar med andra aktörer. Nu söker vi dig som vill bidra med erfarenhet och nya idéer för att hjälpa till att utveckla oss och hela regionen.

Vi förstärker nu vårt team i Luleå med en Energiingenjör/Projektledare.

Energikontor Norr verkar för en hållbar utveckling i norra Sverige genom att stötta offentlig sektor samt små och medelstora företag i deras energi- och klimatomställning. Det innefattar även att se över och effektivisera energianvändningen, öka förnybar energi och strategiskt energi- och klimatarbete. Vi arbetar tillsammans med regionala, nationella och internationella samarbetspartners för mer hållbara lösningar. Våra områden spänner över bland annat energieffektivisering, förnybar energi, hållbara transporter, el- och energisystemet, solenergi, vätgas, systemflexibilitet, lågtemperaturfjärrvärme och hållbarhet.

I din roll som energiingenjör arbetar du som projektledare eller i våra projektteam tillsammans med kolleger och samarbetspartners. Du är kommunikativ och trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du är nyfiken och drivs av att utforska och lära dig nya saker samt att dela med dig av dina kunskaper för att skapa nytta. Du utrycker dig bra på svenska och har också goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi söker dig som:
• har kompetens inom energiområdet / energieffektivisering
• har en högskoleutbildning i energiteknik eller motsvarande
• har lång erfarenhet inom energiområdet

Det är meriterande men ej krav om du även har:
• erfarenhet från att arbeta med eller kunskap om solenergi, el- och energisystemet, förnybar energi och hållbara transporter
• erfarenhet från projektledning
• intresse / erfarenhet av analys, statistik och Excel
• erfarenhet av EU-projekt

Vi erbjuder:
• ett utvecklande och spännande arbete i en högaktuell bransch där vi jobbar för en bättre framtid
• möjlighet till distansarbete
• friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
• aktivt trivselarbete, gemensamma aktiviteter och god arbetsmiljö i trevliga lokaler

Energikontor Norr ägs av Region Norrbotten och de 14 kommunerna i Norrbotten. I vår verksamhet driver vi projekt och uppdrag i samverkan med andra aktörer i vårt geografiska verksamhetsområde som är Norrbotten och Västerbotten. Vi ingår även i nationella och internationella nätverk. Läs gärna mer om oss på energikontornorr.se.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434 343. Din ansökan märker du med ”Energiingenjör/Projektledare Energikontor Norr” och mailar till maria.soderberg@dareconsulting.se alt registrerar dig här nedan. Sista ansökningsdag är söndag 11 juni.

 

    Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.