Vill du vara med och göra skillnad i hållbarhetsomställningen i norra Sverige? Vi söker en energiingenjör med placeringsort Luleå eller Umeå.

Energikontor Norr verkar för en hållbar utveckling i norra Sverige genom att stötta små och medelstora företag samt offentlig sektor i deras energi- och klimatarbete. Vi coachar företag med att hjälpa dem att se över och effektivisera sin egen energianvändning eller vidareutveckla affärsmodellen ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi stödjer kommuner i deras strategiska energi- och klimatarbete och med genomförande av åtgärder. Vi tittar på energiomställningen i regionen i ett större perspektiv och arbetar med hur vi kan ställa om transporter till mer hållbara lösningar.

I din roll som energiingenjör arbetar du i ett eller flera av våra projektteam tillsammans med främst interna men även externa kolleger. Du är kommunikativ och trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du är nyfiken, gillar att lära dig nya saker och att dela med dig av dina kunskaper för att skapa nytta. Du utrycker dig bra på svenska och har också goda kunskaper i engelska. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som:

 • har kompetens inom energiområdet
 • har en högskoleutbildning i energiteknik eller motsvarande
 • har några års erfarenhet eller är nyutexaminerad

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet från att arbeta med eller kunskap om energieffektivisering, förnybar energi, hållbara transporter eller elektrifiering
 • erfarenhet från projektledning

Vi erbjuder:

 • ett utvecklande arbete
 • möjlighet till distansarbete till viss del
 • flextid
 • friskvårdsbidrag och friskvårdstimme

Energikontor Norr ägs av Region Norrbotten och de 14 kommunerna i Norrbotten. I vår verksamhet driver vi projekt och uppdrag i samverkan med andra aktörer i vårt geografiska verksamhetsområde som är Norrbotten och Västerbotten. Vi ingår även i nationella och internationella nätverk. Läs gärna mer om oss på energikontornorr.se.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan märker du med ”Energiingenjör Energikontor Norr” och mailar till maria.soderberg@dareconsulting.se. alternativt fyller i dokumentet nedan. Sista ansökningsdag är 18 juni.

 

  Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.