Är du en kvällsmänniska? Vi utökar vårt underhållsteam med ytterligare 2-3 medarbetare till vårt sågverk i Teurajärvi.  

Jutos har idag totalt 60 anställda och vi befinner oss i en ny tillväxtfas med stora nyinvesteringar.

Vår huvudinriktning är produktion av sågade och hyvlade trävaror samt biprodukter. Utöver det har vi en skogsverksamhet för försörjning av råvara till den egna verksamheten. Vi exporterar merparten av de sågade trävarorna. Storbritannien är den enskilt största marknaden, därutöver övriga Europa, Skandinavien, Nordafrika, Mellanöstern och Japan.

Du har varierande arbetsuppgifter inom ”rep och underhåll såsom förebyggande underhåll samt reparationer på vår anläggning. Underhållsarbetet bedrivs i nära samarbete med driften och med stort fokus på hög tillgänglighet.

Du ingår i ett underhållsteam på sex personer som består av mekaniker, svetsare och elektriker som leds av vår produktionschef. Du arbetar med löpande förbättringsunderhåll, felsökning och åtgärder vid direkta problem samt installationer vid ombyggnationer och nykonstruktioner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper; att du har ett högt säkerhetsfokus, är serviceinriktad och förstår vikten av god kommunikation. Du har förmåga att lösa problem och att utföra systematiskt förbättringsarbete med syfte att höja kvalitet och effektivitet på anläggningen. Du tar egna initiativ och är samtidigt en god lagspelare. Detta är mycket viktigt då du ska driva underhållsåtgärder med hjälp av interna och externa kontakter. Du har ett stort intresse för teknik och mekanik.

Vi tror att du jobbar som mekaniker idag eller är på väg ut i yrkeslivet efter avslutad utbildning.

Eftersom säkerheten på arbetsplatsen och kommunikationen med dina kollegor är mycket viktig måste du kunna tala och förstå svenska.

Vi söker dig som har:

 • minst gymnasieutbildning t.ex. inriktning industri, teknik, mekanik eller lastbil/mobila maskiner (verkstad, elteknik eller basteknik) eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • god kännedom om mekanik, hydraulik, pneumatik/tryckluftsteknik
 • gediget intresse för teknik
 • positivt synsätt
 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • B-körkort

Som person är du:

 • ansvarsfull
 • noggrann 

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av underhållsarbete från processindustrin
 • erfarenhet av mekaniskt underhåll, kunskaper i ritningsläsning och inom el området

Vi erbjuder:

 • ett utvecklande arbete i ett expansivt företag
 • friskvårdsbidrag
 • arbetstid: skiftgång i 2 skiftlag med 7/7 skift; 7 dagar kvällsskift därefter ledig 1 vecka. Boende finns tillgängligt för veckopendling
 • ett härligt team av medarbetare

Våra värderingar:

 • engagemang
 • öppenhet
 • äkthet
 • respekt

Vi tror på trä som den enskilt viktigaste byggklossen för morgondagens samhälle. Det är 100% förnybart, har en lång livslängd och tillför ingen ny koldioxid. På Jutos nyttjar vi hela stocken, ca hälften blir sågade trävaror och resterande biprodukter till exempel flis som framför allt går till massaindustrin. Övriga biprodukter blir bioenergi som går till uppvärmning av bostäder och till egen produktion.

Det är oftast lätt att säga vad ett företag gör. I vårt fall producerar och säljer vi träprodukter. Trots att vi mer sällan kommunicerar det rakt ut, är vårt varumärkes grund och styrka inte vad vi gör, utan varför och hur vi gör det. Tack vare en högklassig produkt och ett gediget lagarbete levererar Jutos idag virke genom hela Sverige och ut i världen. Det är något vi alla ska vara stolta över, för tillsammans sätter vi Teurajärvi och Tärendö på världskartan.

Vi vill utveckla verksamheten på den plats där det gjorts i generationer. Vi vill producera Sveriges bästa trävaror och stärka bygden. När andra sågverk lagt ner eller centraliserat sin verksamhet har Jutos gått mot strömmen och befäst sin närvaro i Norrbottens inland. Vid våra två anläggningar tar vi hand om regionens unika råvara, och låter världen ta del av den. Nu ska vi fortsätta att utveckla vår produktion och bredda vår marknad, för framtidens hållbara samhällen byggs i trä

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE Consulting. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan märker du med ”Underhållsmekaniker” och mailar till maria.soderberg@dareconsulting.se eller registrerar dig nedan. Sista ansökningsdag är 21 januari.

 

  Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.