Om tjänsten

LKAB Mekaniska har en spännande framtid framför sig och vi genomgår en stor tillväxtfas. Vill just du vara med på den resan? Då företaget växer väljer vi nu att göra en separat avdelning för våra erfarna konstruktörer, som finns placerade i Kiruna, Gällivare och Luleå. Vi behöver därför tillsätta en ny konstruktionschef till denna avdelning. Detta innebär en fantastisk möjlighet att vara med och skapa något nytt. Rollen som konstruktionschef på LKAB Mekaniska innebär att du har täta kontakter både med kunder och våra övriga interna avdelningar. En viktig del i dina arbetsuppgifter är att proaktivt deltaga i arbetsgrupper och driva ett kontinuerligt förbättringsarbete, skapa relevanta underhållssystem vilket resulterar i en ökad tillgänglighet för våra kunder. Du coachar och uppskattar dina medarbetare att utvecklas och växa i sina roller och ansvarsområden.

I uppdraget ingår även följande arbetsuppgifter:

  • Utveckla verksamheten för att nå uppsatta avdelningsmål i linje med företagets kärnvärden
  • Ansvara för konstruktionsuppdrag
  • Personalansvar
  • Resursplanering, ansvar för att bemanna projekten med intern och extern personal
  • Utveckla kompetens, processer och rutiner
  • Upprätta budget tillsammans med övriga ledningsgruppen
  • Skapa samarbete med externa konsultbolag, experter och leverantörer

Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Tjänsten kommer vara placerad i Kiruna, strategiskt nära övrig verksamhet.

Dina kvalifikationer

LKAB Mekaniska behöver en person med driv och förmåga att hitta nya lösningar. Någon som kan delegera och arbeta proaktivt. Du som tillsätts till denna tjänst har ett ekonomiskt och affärsmässigt sinnelag i vilken du känner dig trygg i att möta kunder och hitta nya affärer. Vi söker dig som vill ta en ledande roll och har viljan att utveckla dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid att du är energisk, tar egna initiativ och känner tillfredställelse av att driva projekt från start till mål. För att lyckas i uppdraget tror vi att du har en utbildning som Civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik. Minst 5 års erfarenhet från ledande befattning inom det tekniska området, med fördel från konstruktion/teknisk utveckling men gärna också underhåll och eller produktion. Du talar och skriver obehindrat på engelska.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda möjlighet att utvecklas och växa i det lilla företagets arbetssätt och storföretagets möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

I den här rekryteringen samarbetar LKAB Mekaniska AB med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan bör innehålla både CV och personligt brev. Märk din ansökan ”Sektionschef konstruktion” och skicka till maria.soderberg@dareconsulting.se, alt fyll i din ansökan och bifoga nedan.

    Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.