Vi satsar vidare och anställer en QHSE Advisor med placering i Boden, alternativt på någon av verksamhetens orter i Norrbotten. Är du vår QHSE Advisor som vill utvecklas långsiktigt på ett företag som värdesätter säkerhet och arbetsmiljö? Då kan det här vara drömjobbet för dig.

Du bidrar starkt genom din kompetens och erfarenhet då du kommer ha en viktig roll för att leda och stödja cheferna i det lokala kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet, agera expertstöd till verksamheten avseende förebyggande skyddsarbete och säkerhetsskydd.

Vidare bidrar du i arbetet för att säkerställa en hög medvetenhet kring KMA-frågorna ute på arbetsplatserna. Du kommer att stötta verksamheten i riskanalyser såsom risk-, olycks- och tillbudsanalyser för olika händelser och avvikelser samt utbilda och tillhandahålla kunskap till övriga i organisationen.

En viktig del handlar om att skapa processer efter verksamhetens behov, samt genomföra implementering och uppföljning av dessa. I tjänsten ingår det också ett löpande ansvar för uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet samt att hantera myndighetskontakter som berör verksamhetsområdet. Du kommer att genomföra interna revisioner enligt ISO9001/14001 och utföra inspektioner enligt Caterpillars program Contamination Control för verksamheten.

För att lyckas i rollen håller du dig uppdaterad om lagar, bestämmelser och krav på miljö- och arbetsmiljöområdet.

Arbetsuppgifter med hela Zeppelin Sverige som perspektiv kommer att förekomma. Du rapporterar till QHSE-chefen i Göteborg men det dagliga arbetet sker i nära samarbete med den lokala ledningen för Zeppelin Mining.

Om företaget/Verksamheten

Caterpillar är världens största maskintillverkare och en ledande leverantör inom gruvindustrin med mycket driftsäkra maskiner. Den svenska verksamheten inom Zeppelin ansvarar för Caterpillars hela utbud för gruvbranschen.

Målet är att vi inom Zeppelin Sverige ska motsvara och helst överträffa våra kunders alla förväntningar och att de upplever att vi står för ett förstklassigt serviceerbjudande med fokus på tillgänglighet och säkerhet. Att våra kunder ser oss som en helhetsleverantör, är deras förstahandsval och har högsta förtroende för oss är en mycket viktig del. Kunderna ska kunna känna att vi är en leverantör som de tryggt kan lita på där vi tar hand om maskinerna, bidrar med genomtänkta lösningar för deras produktion så att de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Vi ska ge våra kunder mesta möjliga värde, öka affärsvolymen totalt sett och göra bra affärer där alla är nöjda.

Dina kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av att etablera och leda uppföljning och kontroll samt har erfarenhet av intern styrning, ledningssystem, processarbete och kvalitetsarbete. Meriterande med erfarenhet av arbete med arbetsmiljö inom industri eller verkstadsmiljö.

Vi söker dig som har ett engagemang och genuint intresse för dessa frågor. Du tycker om att ta ansvar och är flexibel samt kan prioritera mellan arbetsuppgifterna. Samverkansytorna i den här tjänsten är många så god kommunikation på olika nivåer är nödvändigt. Du har ett öga för struktur och kvalitet där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när du fattar beslut. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skift, både på svenska och engelska. Du har förmågan och motiveras av att växla operativt arbete med ett mer strategiskt och övergripande.

Vi erbjuder

Hos oss ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar; vi bryr oss, vi håller vad vi lovar och vi når framgång tillsammans.

Övrig information

B-körkort är ett krav. I tjänsten ingår regelbundna resor till Zeppelins verkstäder i Boden, Gällivare, Kiruna och siterna Aitik, Leveäniemi och Kaunisvaara.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan mailar du till maria.soderberg@dareconsulting.se  Märk ansökan QHSE Advisor Zeppelin, alternativt registrerar dig nedan.  Sista ansökningsdag är 23 maj.

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Läs mer på www.zeppelin-cat.se

 

    Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.