Är du vår QHSE Advisor som vill utvecklas långsiktigt på ett företag som värdesätter säkerhet och arbetsmiljö? Då kan det här vara drömjobbet för dig. Vi fortsätter vår satsning och anställer en QHSE Advisor med placering i Boden, alternativt på någon av verksamhetens orter i Norrbotten.

Vill du vara med och starkt bidra till utvecklingen av Zeppelin Sveriges kvalitet, miljö och arbetsmiljöarbete (KMA/QHSE)? Vill du vara en nyckelperson i att leda och stödja de lokala, agera expertstöd till verksamheten avseende förebyggande skyddsarbete och säkerhetsskydd? Då måste du läsa mer….

Om tjänsten

Zeppelins Sverige AB söker en QHSE Advisor med placering i Boden.

Inledningsvis, är en viktig del i tjänsten att vara med och skapa och uppdatera processer efter verksamhetens behov, samt genomföra implementering och uppföljning av dessa. I tjänsten ingår det också ett löpande ansvar för uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet samt att hantera myndighetskontakter som berör verksamhetsområdet. Du kommer att genomföra interna revisioner enligt ISO9001/14001 och utföra inspektioner enligt Caterpillars program Contamination Control för verksamheten.

Vidare bidrar du i arbetet för att säkerställa en hög medvetenhet kring KMA/QHSE-frågorna ute på arbetsplatserna. Du kommer att stötta verksamheten i risk-olycks- och tillbudsanalyser för olika händelser och avvikelser, kemikaliehantering, miljöregelverk etcetera samt vid behov utbilda och tillhandahålla kunskap till övriga i organisationen inom dessa områden.

Resor till de olika verksamhetsorterna, främst inom Norrbotten men även övriga delar av Sverige, förekommer frekvent och utifrån verksamhetens och arbetsuppgifternas behov. Du rapporterar till QHSE-chefen i Göteborg men det dagliga stödjande arbetet sker i nära samarbete med de lokala cheferna inom Zeppelin.

För att lyckas i rollen håller du dig uppdaterad om miljölagstiftningen, andra lagar, bestämmelser och krav på miljö- och arbetsmiljöområdet.

Om företaget/Verksamheten

Caterpillar är världens största maskintillverkare och en ledande leverantör inom gruvindustrin med mycket driftsäkra maskiner. Den svenska verksamheten inom Zeppelin ansvarar för Caterpillars hela utbud för gruvbranschen.

Målet är att vi inom Zeppelin Sverige ska motsvara och helst överträffa våra kunders alla förväntningar och att de upplever att vi står för ett förstklassigt serviceerbjudande med fokus på tillgänglighet och säkerhet. Att våra kunder ser oss som en helhetsleverantör, är deras förstahandsval och har högsta förtroende för oss är en mycket viktig del. Kunderna ska kunna känna att vi är en leverantör som de tryggt kan lita på där vi tar hand om maskinerna, bidrar med genomtänkta lösningar för deras produktion så att de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Vi ska ge våra kunder mesta möjliga värde, öka affärsvolymen totalt sett och göra bra affärer där alla är nöjda.

Dina kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta fram och implementera intern styrning och dess uppföljning, ledningssystem, processarbete och kvalitetsarbete. Meriterande är om du har erfarenhet av miljölagstiftning och/eller erfarenhet av arbete med arbetsmiljö inom industri eller verkstadsmiljö.  Internrevisionserfarenhet är också meriterande.

Vi söker dig som har ett engagemang och genuint intresse för dessa ämnesområden och vår spännande bransch. Du tycker om att ta ansvar och är flexibel samt kan prioritera mellan arbetsuppgifterna. Samverkansytorna i den här tjänsten är många så det är viktigt att du är social och har god kommunikationsförmåga.  Du är naturligt nyfiken och lyhörd och vill löpande utvecklas och lära dig mer samtidigt som du kan vara både pedagogisk och tydlig. Du har ett öga för struktur och kvalitet där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när du fattar beslut. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skift, både på svenska och engelska. Vidare har du förmågan och motiveras av att växla operativt arbete med ett mer strategiskt och övergripande.

Vi erbjuder

Hos oss ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar; vi bryr oss, vi håller vad vi lovar och vi når framgång tillsammans.

Övrig information

B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

I de här rekrytering samarbetar vi med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan mailar du till maria.soderberg@dareconsulting.se .Märk ansökan QHSE Advisor Zeppelin, alt fyll i din ansökan nedan. Sista ansökningsdag är 18 april.

 

    Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.