Vill du vara med och göra skillnad i hållbarhetsomställningen i norra Sverige? Till vårt kontor i Umeå söker vi en projektledare med kompetens inom energi och hållbarhet. Är du en utvecklingsorienterad person med hållbarhetsintresse kan vi erbjuda ett härligt team och spännande projekt inom förnybar energi, energieffektivisering, omställningen på transportsidan och cirkulär ekonomi.

Energikontor Norr verkar för en hållbar utveckling i norra Sverige genom att stötta små och medelstora företag samt offentlig sektor i deras energi- och klimatarbete. Vi coachar företag med att hjälpa dem att se över och effektivisera sin egen energianvändning eller vidareutveckla affärsmodellen ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi stödjer kommuner i deras strategiska energi- och klimatarbete och med genomförande av åtgärder. Vi tittar på energiomställningen i regionen i ett större perspektiv och arbetar med hur vi kan ställa om transporter till mer hållbara lösningar.

Vi söker dig som:

  • har kompetens inom energi- och klimatområdet
  • har en högskoleutbildning inom energiområdet
  • har arbetat några år inom energiområdet
  • har erfarenhet av att leda projekt

För att lyckas i rollen har du viljan att arbeta för en hållbar tillväxt med affärsnytta, du är kommunikativ och trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du har god förmåga när det gäller att inspirera och coacha andra och besitter ett eget kontaktnät i regionen. Du utrycker dig bra på svenska och har också goda kunskaper i engelska. Har du arbetat internationellt eller i EU-projekt tidigare är det meriterande. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och är övertygade om att mångfald och jämn könsfördelning utvecklar verksamheten.

Energikontor Norr ägs av Region Norrbotten och de 14 kommunerna i Norrbotten. I vår verksamhet driver vi projekt och uppdrag i samverkan med andra aktörer i vårt geografiska verksamhetsområde som är Norrbotten och Västerbotten. Vi ingår även i nationella och internationella nätverk. Läs gärna mer om oss på energikontornorr.se.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE HR Consulting AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan mailar du till maria.soderberg@dareconsulting.se  alternativt registrerar dig nedan. Sista ansökningsdag är 16 maj.

 

    Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.