Nu stärker vi vår organisation med ytterligare medarbetare. Till sågverket i Teurajärvi söker vi 1-2 Processoperatörer/Sågverksoperatörer.

Jutos har idag totalt 60 anställda och vi befinner oss i en ny tillväxtfas med stora nyinvesteringar.

Vår huvudinriktning är produktion av sågade och hyvlade trävaror samt biprodukter. Utöver det har vi en skogsverksamhet för försörjning av råvara till den egna verksamheten. Vi exporterar merparten av de sågade trävarorna. Storbritannien är den enskilt största marknaden, därutöver övriga Europa, Skandinavien, Nordafrika, Mellanöstern och Japan.

Som processoperatör ansvarar du för drift och övervakning av produktionen. Det innebär att regelbundet inspektera maskinernas tillstånd, övervaka deras prestanda och vara uppmärksam på eventuella avvikelser. Du hjälper till att hålla god ordning runt arbetsplatsen.

Du ansvarar för att säkerställa en effektiv och pålitlig produktion av sågade trävaror. Du kommer huvudsakligen att övervaka och styra produktionsprocesser i såg, råsortering, justering och paketering. Vidare kommer du att övervaka, underhålla och optimera produktionslinorna för att upprätthålla hög kvalitet, säkerhet, effektivitet och hållbarhet.

Vi är ett team som jobbar nära varandra. För att passa in i rollen ser vi dig som en lagspelare, som ser styrkan i ett gott samarbete, såväl under arbetspassen som vid lunchbordet.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning som processoperatör el likvärdig kompetens

Som person:

 • har ett positivt synsätt
 • är ansvarsfull
 • är noggrann

 Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet från sågverksarbete
 • har erfarenhet som processoperatör från annan industri

Vi erbjuder:

 • ett utvecklande arbete i ett expansivt företag
 • friskvårdsbidrag
 • arbetstid: dagtid måndag-torsdag ca 06:00-15:30, fredagar 06:00-13:00
 • ett härligt team av medarbetare

Våra värderingar:

 • engagemang
 • öppenhet
 • äkthet
 • respekt 

Vi tror på trä som den enskilt viktigaste byggklossen för morgondagens samhälle. Det är 100% förnybart, har en lång livslängd och tillför ingen ny koldioxid. På Jutos nyttjar vi hela stocken, ca hälften blir sågade trävaror och resterande biprodukter till exempel flis som framför allt går till massaindustrin. Övriga biprodukter blir bioenergi som går till uppvärmning av bostäder och till egen produktion.

Det är oftast lätt att säga vad ett företag gör. I vårt fall producerar och säljer vi träprodukter. Trots att vi mer sällan kommunicerar det rakt ut, är vårt varumärkes grund och styrka inte vad vi gör, utan varför och hur vi gör det. Tack vare en högklassig produkt och ett gediget lagarbete levererar Jutos idag virke genom hela Sverige och ut i världen. Det är något vi alla ska vara stolta över, för tillsammans sätter vi Teurajärvi och Tärendö på världskartan.

Vi vill utveckla verksamheten på den plats där det gjorts i generationer. Vi vill producera Sveriges bästa trävaror och stärka bygden. När andra sågverk lagt ner eller centraliserat sin verksamhet har Jutos gått mot strömmen och befäst sin närvaro i Norrbottens inland. Vid våra två anläggningar tar vi hand om regionens unika råvara, och låter världen ta del av den. Nu ska vi fortsätta att utveckla vår produktion och bredda vår marknad, för framtidens hållbara samhällen byggs i trä.

 

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE Consulting. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan märker du med ”Processoperatör” och mailar till maria.soderberg@dareconsulting.se. eller registrerar nedan. Sista ansökningsdag är 21 januari.

 

  Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.