Vill du bli vår nästa medarbetare inom logistik- och transportplanering? Till våra sågverk i Teurajärvi och Tärendö söker vi distributionsplanerare.

Jutos har idag totalt ca 60 anställda och vi befinner oss i en ny tillväxtfas med stora nyinvesteringar.

Vår huvudinriktning är produktion av sågade och hyvlade trävaror samt biprodukter. Utöver det har vi en skogsverksamhet för försörjning av råvara till den egna verksamheten. Vi exporterar det mesta av produktionen och den enskilt största marknaden är Storbritannien, därefter följer övriga Europa och Skandinaven samt Nordafrika.

Som distributionsplanerare ansvarar du för utleveranser av trävaror och färdiga paket mot en nationell såväl som internationell marknad. Du planerar och bokar samtliga transporter såsom konventionell bulktransport på båt, container, tåg, trailer och biltransporter.

Du har:

 • ett tätt samarbete internt med produktionsplanerare, utlastning, orderläggning och säljare.
 • nära kontakt med externa aktörer såsom speditörer, chaufförer, hamnagenter, agenter, kunder med flera där du vårdar och utvecklar både befintliga och nya relationer.

Du ansvarar för att upprätta nödvändiga transportdokument och hålla interna transportdokument uppdaterade.

Det kan även förekomma andra arbetsuppgifter som orderhantering, fakturering, reception och växel. Vi kan i perioder även behöva hjälpas åt att täcka upp för kollegor vid frånvaro och semester.

Vi är extremt noga med att hålla en hög leveranssäkerhet och det är därav viktigt att du är noggrann, ordningsam, strukturerad och har förmåga till god framförhållning i ditt arbete.

Vi söker dig som:

 • har fullständiga betyg på gymnasienivå
 • har stor datavana samt vana/kunskap i Excel
 • arbetar självständigt
 • har vilja och förmåga att skapa goda och långsiktiga relationer
 • är flexibel med förmåga att anpassa dig för förändrade förutsättningar
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du:

 • har utbildning inom logistik, transport- och produktionsplanering
 • har kunskap/vana från affärssystem, lagersystem, planeringssystem
 • har arbetat med ekonomi
 • talar finska

Vi erbjuder:

 • ett utvecklande arbete i ett expansivt företag
 • friskvårdsbidrag
 • flexibelt dagtidsarbete
 • ett härligt team av medarbetare 

Vi tror på trä som den enskilt viktigaste byggklossen för morgondagens samhälle. Det är 100% förnybart, har en lång livslängd och tillför ingen ny koldioxid. På Jutos nyttjar vi hela stocken, ca hälften blir sågade trävaror och resterande biprodukter till exempel flis som framför allt går till massaindustrin. Övriga biprodukter blir bioenergi som går till uppvärmning av bostäder och till egen produktion.

Det är oftast lätt att säga vad ett företag gör. I vårt fall producerar och säljer vi virke. Trots att vi mer sällan kommunicerar det rakt ut, är vårt varumärkes grund och styrka inte vad vi gör, utan varför och hur vi gör det. Tack vare en högklassig produkt och ett gediget lagarbete levererar Jutos idag virke genom hela Sverige och ut i världen. Det är något vi alla ska vara stolta över, för tillsammans sätter vi Teurajärvi och Tärendö på världskartan.

Vi vill utveckla verksamheten på den plats där det gjorts i generationer. Vi vill producera Sveriges bästa trävaror och stärka bygden. När andra sågverk lagt ner eller centraliserat sin verksamhet har Jutos gått mot strömmen och befäst sin närvaro i Norrbottens inland. Vid våra två anläggningar tar vi hand om regionens unika råvara, och låter världen ta del av den. Nu ska vi fortsätta att utveckla vår produktion och bredda vår marknad, för framtidens hållbara samhällen byggs i trä

 

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med DARE Consulting. För mer information kontakta rekryteringskonsult Maria Söderberg på tel. 0733-434343. Din ansökan märker du med ”Distributionsplanerare” och mailar till maria.soderberg@dareconsulting.se. alternativt registrerar dig här nedan. Sista ansökningsdag är 19 juli.

 

  Är du intresserad av tjänsten, fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga ditt CV och personligt brev här under så kontaktar jag dig.